56 91 91 00 post@bergenmatbors.no

Om oss

En rik historie

Børsen var den sentrale møteplassen for næringslivet i Hordaland på 1800-tallet. I børshallen kunne du holde deg oppdatert med aviser fra inn- og utland og et eget bibliotek var tilgjengelig for den kunnskapstørste.

Bergen Børs ble tegnet og oppført av arkitekt Franz Wilhelm Schiertz i 1862. I perioden 1890 til 1893 ble det bygget om etter at L. Solberg vant en arkitektkonkurranse for restaurering av bygget. Peter Bilx ble da ansatt som «bygningskonduktør» med ansvaret for overhalingen av børsen.

Mellom 1918 og 1923 fikk den norske maleren Axel Revold i oppdrag å dekorere børshallen. Verket – som er en skildring av Bergen som sentrum av internasjonal handelsvirksomhet utført i freskostil – innledet en viktig epoke i norsk monumentalmaleri som varte fra 1918 til 1950.

Fra børs til Matbørs

Bergen Matbørs åpnet i børslokalene sommeren 2012. Ideen bak åpningen var å tilby et variert utvalg av fantastisk mat tilberedt med lokale råvarer. Vi i Matbørsen mener at tradisjonell norsk mat kan sidestilles med mer internasjonale kjøkken. Derfor byr vi på et variert utvalg av retter fra ulike restauranter der du kan spise alt fra nyskåret entrecote servert på lavastein til tradisjonell norsk fiskesuppe. Dette unike konseptet sørger for at du garantert finner noe som frister når du velger å spise hos oss.

Eksteriør-(2)
Mathallen-1

Sulten? Ta gjerne en kikk på hva vi har å tilby og reservér et bord på en av våre restauranter.